Főoldal » elektromos autó » Hummer és elektromos Cadillac is jöhet Európába

Hummer és elektromos Cadillac is jöhet Európába

Május közepén érkezett a hír, hogy a General Motors fontolgatja visszatérését az európai piacra, ahonnan 2017-ben, az Opel és a Vauxhall márkák eladását követően vonult ki. A hírek szerint az amerikai autógyártó csoport csak elektromos autókat hozna Európába, és most arról is érkeztek pletykák, hogy mely modellek érkeznének elsőként a kontinensre.

Cadillac Lyriq

Az Automotive News nevük elhallgatását kérő belső forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a GMC Hummer EV, és a Cadillac Lyriq bevezetését fontolgatja a General Motors Európában. Az utóbbi még logikusnak is tűnhet, hiszen egy tágas, családi divatterepjáró, amire óriási kereslet van, és az észak-, nyugat-európai piacokon a prémium ár sem jelentene jelentős hátrányt. A Hummer EV viszont egy teljesen más kategória, az autó több mint 5 és fél méter hosszú, 2,2 méter széles és 2 méter magas, azaz nem éppen az európai utakra méretezték. Ráadásul a jármű összességében 4110 kilót nyom, tehát B kategóriás jogosítvánnyal vezetni sem lehetne.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a General Motors hogyan forgalmazná villanyautóit Európában, de Cadillac márkakereskedés Németországban és Svájcban még akad néhány, míg GMC kereskedéseket nem találunk. A General Motors szóvivője annyit reagált a hírekre, hogy a cég egyelőre nem hozott végleges döntést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.