Főoldal » elektromosautó-töltés » Már hibridekre is elérhető az automatikus töltésindítás

Már hibridekre is elérhető az automatikus töltésindítás

Immár a Mercedes-Benz legújabb plug-in hibridjeire is feltelepíthető a Plug&Charge funkció, amely lehetővé teszi a gépjármű és az elektromos töltőállomás közötti közvetlen kommunikációt a tulajdonos manuális autentikációja nélkül – számolt be róla a német autógyártó a napokban.

Mindenki, aki a C-osztály, vagy az S-osztály legújabb generációjának konnektoros hibridjét vezeti, letöltheti és feltelepítheti azt az OTA frissítést, amely tartalmazza a Plug&Charge működéséhez szükséges tanúsítványokat. A Mercedes hibridjein a DC töltési képesség opcionális, így a Plug&Charge megjelenése értelemszerűen azoknak jelent majd könnyítést a töltőállomásokon, akik kérték ezt az extrát az autóhoz. További feltétel, hogy a funkció használatához először aktiválnia kell ezt a szolgáltatást a tulajdonosnak. A Plug&Charge a GLC plug-in hibriden is elérhető, arra a modellre már a gyárban feltelepítik a frissítést.

Természetesen a Plug&Charge használatához a töltőállomásnak is kompatibilisnek kell lenni ezzel a funkcióval, ezt a Mercedes me applikáció mutatja, és az ügyfelek kifejezetten rá is kereshetnek. A Plug&Charge összesen több mint 1800 IONITY és Aral Pulse gyorstöltési ponton érhető el Európában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.