Főoldal » elektromos autó » Március 1-jén mutatkozik be a végleges Jaguar I-Pace

Március 1-jén mutatkozik be a végleges Jaguar I-Pace

Nem kell már sokat várnunk, hogy gyártásra érett változatában is megtekinthessük a Jaguar első tisztán elektromos autóját, ugyanis a gyártó bejelentette, hogy a hivatalos leleplezés március 1-jén, azaz e héten csütörtökön, közép-európai idő szerint este 7 órától élőben lesz látható a Jaguar közösségi csatornáin.

Érdemes lesz tehát figyelni a műsort, ugyanis a PACE család legújabb tagját a Tesla Model X eddigi legkomolyabb ellenfeleként emlegetik, valamint a Jaguar I-PACE az Audi e-tron modelljét megelőzve lehet a legelső teljesen elektromos meghajtású SUV, mely egy prémium autógyártó kezei közül kerül a piacra. Gyakorlatilag ugyebár a Model X az első ilyen autó, ám sokak szerint a britek és a németek villanyautója egy sokkal hagyományosabb crossover-élményt fog nyújtani, így egy kissé más szegmensbe sorolhatóak, mint a Tesla járműve.

A Jaguar által közzétett legújabb képen a az I-PACE (középen) tökéletesen beilleszkedik az E-PACE és az F-PACE hagyományos meghajtású modellek közé.

Az autó megjelenése kapcsán ne számítsunk hatalmas meglepetésekre a csütörtöki bemutatón, ugyanis a gyártó a tervek szerint a koncepción látottaknak a 80%-át változtatás nélkül viszi át a gyártásba kerülő autóba. Az I-PACE műszaki adatairól is elég sokat megtudhattunk az elmúlt hónapokban, ugyanis a teszteléseken készül képeket, videókat, és adatokat a Jaguar kiváló marketingfogásként folyamatosan csöpögtette a sajtó felé. A tesztekről a most kiadott sajtóanyagban is esett szó: 1,5 millió tesztmérföldön, és további 11 000 óra szimuláción van túl több, mint 200 prototípus, melyek különböző extrém körülményeket jártak meg -40 és +40 °C között, létrehozva egy  világklasszis tisztán elektromos SUV-t. Sokkal érdekesebbek lesznek viszont a villanyautó áráról, elérhetőségéről, és a valós hatótávjáról szóló részletesebb adatok.

Ian Callum, a Jaguar tervezésért felelős igazgatója a következőt fűzte hozzá a nagy leleplezéshez:

„Az I-PACE koncepció 2016-os bemutatója óta erre a pillanatra készülünk. A teljesen elektromos I-PACE nem csupán a mi vállalatunk számára úttörő, hanem az egész ipar forradalmasítójának ígérkezik. Soha ezelőtt nem voltam ennyire izgatott egy termékbemutató miatt – a világ hatalmas várakozással figyel minket, és én alig várom, hogy lássák, mi mindent értünk el ezzel az autóval.”

A rendelés és a teljes konfiguráció rögtön a csütörtöki közvetítés után meg is nyílik az autóra, néhány nappal később pedig a Genfi Autószalonon is bemutatkozik a nyilvánosság számára az I-PACE.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.