Megint robbantott a Tesla: 367.500 autót adtak el 2019-ben

Nehéz nem elismerően beszélni a Tesla 2019-es teljesítményéről, hiszen a most kiadott számok szerint tavaly mintegy 50%-kal növelték az eladásokat és 367.500 autót szállítottak ki a világon. 2019 negyedik negyedévében 112 ezer autót adtak el, amely messze felülmúlta még a legoptimistább becsléseket is és 15%-kal több mint az előző rekord, a 97 ezres harmadik negyedév volt.

Forrás: Tesla

Az eladások nagyjából 7 ezer darabbal meghaladták a gyártást, ami elsőre furcsának tűnhet, de ilyenkor a cég egyszerűen csökkenti a készleteit és eladja a bemutatótermi és teszt autókat, valamint javít a logisztikán is. Éves szinten a gyártás és eladás között kevesebb mint 1% volt a különbség.

Model 3-ból 13 ezerrel, S-ből és X-ből pedig 2 ezerrel nőttek az eladások az előző negyedévhez képest.

Forrás: Yahoo Finance

A hír hatására megindultak felfelé a részvények, hiszen szinte borítékolható, hogy ismét nyereséges negyedévet zártak. (A pénzügyi jelentés valamikor a hónap végén várható).

A cég azt is megosztotta, hogy Kínában már több mint 1000 Model 3 készült, a melyeket a gyár alapkőletételének egy éves évfordulóján, jövő hét kedden kezdenek átadni a vásárlóknak. Jelenleg heti 3000 autó gyártására tesztelték le az üzem gépeit – de persze ez nem jelenti azt, hogy már ennyivel folyik a termelés, hiszen most még csak egy műszakban dolgoznak. A legutóbbi hírek szerint, most napi 280, azaz heti 1400 autó készül a Gigafactory 3-ban.

Forrás: Youtube / Jason Yang
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.