További autóipari beruházások várhatók Dél-Koreából

Magyarországon egyre több autóipari beszállító cég működik az elektromos autózással kapcsolatos területeken is. Több nagy akkumulátor gyárnak köszönhetően nincs okunk aggódni, ha a hagyományos járművek helyett egyre több villanyautó jelenik meg az utakon. A tavalyi év abban a tekintetben különleges volt, ugyanis Dél-Koreából több beruházás érkezett, mint Németországból. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során hétfőn az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy további több száz milliónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Koreából. A beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, így több országrész is profitálni fog azokból.

Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban (fotó: MTI)

„Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját. Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz.” – mondta a miniszter.

EZT OLVASTAD MÁR?  Üzemanyagcellás BMW kerülhet sorozatgyártásba

Elektromos autót használsz?