Határozatlan ideig nem használható a Hungaroringen lévő villámtöltő

A mai napon hírlevélben tájékoztatták a regisztrált felhasználókat, hogy Hungaroring területén, a vezetéstechnikai tanpályán elhelyezkedő CHAdeMO szabványos villámtöltő átmeneti ideig nem lesz használható.

Ez az oszlop hasonló a Siófokon néhány hónapja lekapcsolthoz, azaz nem felel meg a júliustól hatályos elektromobilitás törvény előírásainak. A Nissan támogatásával közel 5 éve telepített töltőoszlop nem rendelkezik CCS karral és az állapota sem ellenőrizhető távolról.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy a Hungaroringen tervezik-e az oszlop előírásoknak megfelelőre cseréjét és arról sem, hogy mennyi ideig kell nélkülözni a helyszínt a villanyautósoknak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.