Elektromos traktor Peugeot iOn-ból

A mezőgazdasági gépek elektromosítása nem kimondottan az a téma, ami először ugrik be a villanyautózás iránt rajongók gondolatai közé. Pedig a károsanyag kibocsátás csökkentése a növénytermesztésben is legalább annyira fontos, mint a városokban. Sajnos ez a terület még nem kapta meg a megfelelő figyelmet, de szerencsére egyedi példa már akad traktorok elektromos hajtásra való átépítésére.  Ligeti Gergely, a Villanyautósok Közösségének egyik legkorábbi tagja családjával igyekszik környezettudatosan élni, amit tavaly óta egy elektromosra átalakított traktor is segít abban az öko közösségben, aminek ők is aktív tagjai. A régi munkagép egy hibás Peugeot iOn javított hajtásláncának beépítésével kapott új, tisztább életet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.