Főoldal » elektromos autó » Ennyiért vehetjük meg itthon a BMW technológiai csúcsmodelljét

Ennyiért vehetjük meg itthon a BMW technológiai csúcsmodelljét

Idehaza is rendelhető a BMW modellpalettájának technológiai zászlóshajóját képviselő iX, amely rengeteg egyéb újdonság mellett elsőként alkalmazza a vállalat operációs és infotainment rendszerének legújabb, nyolcadik generációját. A tisztán elektromos sportterepjáróról a napokban minden lényeges tudnivalót elárult a bajor prémium gyártó, amely többek között a németországi induló árat is tartalmazta, de a magyar érdeklődőknek sem kell már többet számolgatni. Nálunk bruttó 27.990.000 forintról, illetve bruttó 33.990.000 forintról indulnak az iX xDrive40 és iX xDrive50 típusok – jelentette be ma a BMW Magyarország. Az első kiszállítások 2021 legvégére várhatóak.

A BMW iX xDrive50 modell hajtáslánca két villanymotorral dolgozik. Az első és hátsó tengelyt hajtó motorok együttes rendszerteljesítménye több mint 370 kW (500 lóerő), amely 5 másodperc alatti gyorsulást tesz lehetővé 0 és 100 km/h között. Az xDrive40 változat maximális teljesítménye ezzel szemben körülbelül 240 kW (300 lóerő), így kicsivel több, mint 6 másodpercre van szüksége a sprinthez. Az erősebb típus a nagyobb, 100 kWh feletti akkukapacitásának köszönhetően akár 600 kilométert is meg tud tenni egy töltéssel, míg az xDrive40 esetében a 70 kWh feletti aksijával nagyjából 400 kilométerre lehet számítani.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.