Európai munkahelyeket fenyeget a frissített Tesla Model S és X

Az épülő Giga Berlin árnyékában talán sokan nem is tudják, hogy a Tesla tulajdonképpen már 2013-tól rendelkezik egy kisebb európai gyárral Hollandiában. Tilburgban az amerikai gyártó az egyes európai piacokra, többek között Hollandiába, Belgiumba, Franciaországba és Németországba szánt Model S és Model X példányok végszerelését és tesztelését végzi. Az eredetileg 18.900 négyzetméteres üzem 2015-ben egy második egység megnyitásával 78.000 négyzetméteresre bővült. A csarnokban az autók minőség-ellenőrzéséhez még egy belső, fedett tesztpálya is található.

Az Electrek helyi forrásra hivatkozó értesülései szerint a Tesla a holland végszerelő-sor leállítását tervezi a nagyon közeli jövőben, amely összefügg a Tesla Model S és Model X megújulásával. A változással 96 ember munkája került veszélybe, azonban a létesítményt nem tervezik bezárni, helyette új feladatra alakítanák át. Tilburgban jelenleg több mint 500 alkalmazottat foglalkoztat a cég, így az eddig az összeszerelésen dolgozóknak igyekeznek helyben másik pozíciót felajánlani.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.