Horvátországba érkezett a Nissan Ariya

Nagyon erős mezőnybe érkezik hamarosan a Nissan elektromos újdonsága, az Ariya. Olyan versenytársakkal kell megküzdenie a vásárlókért, mint a villámtöltő bajnok Hyundai Ioniq 5 és Kia EV6, a tágas Škoda ENYAQ iV vagy a népszerű Volkswagen ID.4. Az alábbi, zágrábi bemutatóról feltöltött videóban egy szerencsés tesztelő alaposan körüljárja az autót, így számos fontos részlettel megismerkedhetünk.

A belső tér a világos bőrfelületeknek köszönhetően vidám és otthonos (Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

A középső érintőképernyő a műszerfallal megegyező méretű, 12,3″-os kijelzőt kapott. (Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

Említésre méltó a felhasznált anyagok minősége, az ajtókra is jutott bőségesen kárpit, nem kopogós műanyagokkal találkozunk.(Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

A műszerfalon egy klasszikus, kerek műszereket megjelenítő, valamint… (Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

egy minimalista megjelenítési módból választhatunk (Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

A két első ülés közötti konzol előre- és hátra tologatható, természetesen motorosan. Erre a részre heptikus visszacsatolással rendelkező érintőgombok kerültek (Fotó: crospotter13 / Youtube)

 

Fizikai gombok és érintőgombok egyaránt kerültek a középső érintőképernyő alatti részre (Fotó: crospotter13 / Youtube)

A Nissan a hátul ülők kényelmét is szem előtt tartotta a fejlesztésnél, ezt bizonyítja például a tágas hátsó ülés. Érdemes megfigyelni mekkora lábtér jut a 187 cm magas úriembernek a saját magára beállított vezetőülés mögött, de a fejtérre sincs panasz. Az utasoknak a hátsó sorban is jut ülésfűtés, pohártartós könyöklő és két USB csatlakozó a mobiltelefonjuk töltéséhez.

A kétkerékmeghajtású változat csomagtere 468 literes, az összkerekesé valamivel kisebb. (Fotó: crospotter13 / Youtube)

Az autó összesen öt változatban, kétféle hajtásrendszerrel (első kerék hajtás és összkerekes), valamint kétféle akku mérettel (63 kWh és 87 kWh) kerül piacra. Műszaki részletek tekintetében a 22 kW teljesítményű AC töltési lehetőség emeli ki a mezőnyből az új elektromos Nissan SUV modellt. A sorozatgyártás első példányai 2021 végén várhatók.

Címlapkép: crospotter13 / Youtube

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.