Megérkezett Európába a Nissan Ariya

Megérkeztek Európába a Nissan legújabb elektromos autója, a Nissan Ariya első példányai. Sajnos még nem a vásárlók számára sorozatgyártásban készült autókról van szó, csupán néhány példány az előgyártásból. A Nissan kommunikációja szerint az Ariyákat promóciós célokra, bemutató- és tesztautóként fogják használni a tisztán elektromos crossover 2021-es piaci bevezetése előtt.

Helen Perry, a Nissan Europe elektromos személyautókért felelős marketing igazgatója elmondta: „Nagy örömmel fogadtuk az Ariya prototípusok Európába érkezését. Ezeket a példányokat bemutató autókként használják majd, néhányukat pedig tesztelési célra szán a Nissan. Végre megláthattuk, mennyire szép ez az autó, és alig várjuk, hogy a következő hónapokban további részleteket oszthassunk meg róla.”

Európában ötféle változatban lesz majd kapható az autó, az értékesítés azonban csak 2021 második felében kezdődik a tervek szerint. Az Ariya a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség új CMF-EV padlólemezére épül, ugyanúgy, mint a hamarosan bemutatkozó Renault Megane is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.