Főoldal » elektromos autó » A Samsung-Hella termék kerülhet a Teslákba

A Samsung-Hella termék kerülhet a Teslákba

A koreai vállalat a világ egyik legnagyobb LED gyártója, a német lámpagyár pedig számos európai prémium autó fényszóróit gyártja.

Nem nehéz kitalálni miről lehet szó.

Fény az alagút végén

A koreai nagyvállalatok háza tájáról gyakran a helyi média szolgáltatja a legforróbb pletykákat. Így történt ez most a Samsung esetében is.

A Korea IT News információi szerint a koreai mamutvállalat és az amerikai autógyártó tovább bővítette együttműködését. A Samsung megkezdte LED fényforrások szállítását, a Tesla új, okos fényszóróihoz. A diódákat nem közvetlenül Fremontba küldik, hanem a német Hella épít belőlük fényszórót. Ha tippelnünk kellene, valószínűleg az új Model S/X részére, mivel a Model 3/Y lámpái nemrég újultak meg. TeslaMaster tesztje szerint például már ezek is LED mátrix rendszerűek. A koreai lap szerint a gyártás már be is indult.

Növekvő együttműködés

A Tesla már korábban is vásárolt a Samsungtól akkucellákat, és a lap információi szerint szó van róla, hogy közösen fogják kifejleszteni az önvezetéshez szükséges FSD chip új generációját. A Tesla állítólag felkérte a Samsungot az austini gyára bővítésére – jelenleg is itt készül a chip mostani változata. A munka állítólag már folyik is egy 10nm alatti csíkszélességel gyártott chipen. Texas fővárosa egyre fontosabb technológiai központtá válik, és a jövőben nem csak a cég második Észak-Amerikai autógyárának, de majdan a vállalat központjának is otthont adhat a metropolis, és úgy tudjuk egyre több Tesla beszállító költözik ide.

A koreai lap emlékeztet arra is, hogy a Samsung szállítja a Teslák jelenlegi kameráit is.

A címlapfotó forrása: Youtube/Upcar

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.