Apa, beszél a Tesla!

A napokban beszámoltunk arról, hogy a Tesla Sentry Mode egy, a felhasználók által már régóta várt funkcióval gazdagodott a legújabb szoftverfrissítéssel. Megjelent a Live Camera Access, amely által a tulajdonosok az okostelefonjukon keresztül élőben figyelhetik, mi történik parkoló autójuk körül. Érkezett azonban egy ennél is izgalmasabb és szórakoztatóbb újítás is az őrző-védő üzemmódhoz: a teslások nem csak passzívan figyelhetik, ahogyan elkötik, vagy megrongálják az autójukat, hanem élőben anyázhatnak, vagy elküldhetik a tolvajt melegebb éghajlatra – mindezt úgy, hogy ezt ő is hallja. A hangüzenetet ugyanis, amit a tulaj a mobiltelefonos applikációban rögzít, a Tesla a külső hangszóróin keresztül képes robothangon lejátszani.

Habár e funkció elsődleges célja, hogy elrettentse a gyanús alakokat attól, hogy bármivel is próbálkozzanak, akinek van egy kis fantáziája, és mélyen legbelül még dolgozik benne a gyermek, az valószínűleg remekül fog szórakozni. Pont mint az az apuka, aki a gyermekeit, és a környéken járó halloweenező családokat tréfálta meg a beszélő Teslával. A lehetőségek korlátlanok, valószínűleg egy új fejezet nyílik az ugratások történetében. A videót, amelyet eredetileg a ViralHog csapata töltött fel az internetre, a Tesla is megosztotta Twitter-oldalán:

Íme néhány videó arról, hogy hogyan működik a Sentry Mode hanglejátszó:

 

Címlapkép forrása: YouTube/ViralHog

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.