8 év után véget ért az e-NV200 gyártása

Tegnap volt az utolsó munkanap a Nissan barcelonai gyárában, ahol több modell között a Nissan e-NV200 tisztán elektromos kisteherautó is készült.

Az üzemben 1983-tól összesen 3.345.000 autó készült. Az e-NV200-zal együtt összesen 15 típust gyártottak a 38 év során. A Nissan LEAF technikájára épülő kisteherautóból 49.000 példány készült a gyártás 2014-es megkezdéséről idén decemberig.

A Nissan spanyol gyára, Barcelonában. (fotó: Nissan)

Egyelőre nem ismert a gyár jövője. Októberben a spanyol hatóságok és a Nissan a Great Wall kínai autógyártóval kezdett tárgyalni a létesítmény átvételéről, azonban a friss hírek szerint a kínai partner visszalépett.

Az e-NV200 utódja a Townstar lesz, melyet szeptemberben mutattak be. A Townstar a CMF-C padlólemezre épül, amely többféle hajtáslánc befogadására alkalmas, így hagyományos erőforrással és tisztán elektromos változatban egyaránt készül majd. Az elektromos változat az előd e-NV200-nál nagyobb, 44 kWh kapacitású akkumulátort kap, és Franciaországban készül majd a Renault Kangoo és a Mercedes-Benz Citan modellekkel közös gyártósoron.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.