Újabb sejtelmes fotóval rukkolt elő elképesztő hatótávú autójáról a Mercedes

Kevesebb mint három hét van hátra a Mercedes-Benz vadonatúj, kicsit sem hétköznapi elektromos autójának világpremierjéig, de a gyártó továbbra is gondosan ügyel rá, hogy úgy tartsa fenn a sajtó és a befektetők érdeklődését, hogy nem mutat túl sokat a jármű dizájnjából. A Vision EQXX-hez ismét érkezett egy sejtelmes fotó, ami a sziluetten túl már az autó fényszóróit is megmutatja, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a tanulmány a múlt sportautóinak hangulatát idézi majd fel.

Mercedes-Benz VISION EQXX

A technológiáját tekintve azonban kicsit sem lesz múltidéző az autó, hiszen a világ leghatékonyabb hajtásláncát építi bele a Mercedes, ami az ultrakönnyű kialakításnak és az áramvonalas formának a társaságában óriási, akár 1000 km feletti valós hatótávot produkálhat.

A világpremiert január 3-án magyar idő szerint este 6 órától a Mercedes-Benz honlapján élőben lehet majd követni. Az autót ezután a CES elektronikai szakkiállítás látogatói teljes valójában is megtekinthetik január 5. és 8. között Las Vegasban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.