Itt a tisztán elektromos Renault Megane magyar ára

Február 1-től elérhető Magyarországon az új, tisztán elektromos Renault Megane E-Tech 100% electric, 13.199.000 induló listaáron.

A Megane E-Tech a Renault első modellje, melyet a CMF-EV platformra fejlesztettek. A dedikált padlólemeznek köszönhetően az autó padlója teljesen sík, a belső tér, a hátsó lábteret is beleértve kifejezetten tágas.

Az új Megane kétféle akkumulátor-mérettel, három felszereltségi szinten érkezik hozzánk. A kisebb akku kapacitása 40 kWh, amely 300 km hatótávot kínál a WLTP mérési ciklus szerint. A motor teljesítménye 130 lóerő, a DC töltési teljesítmény maximuma pedig 85 kW. A nagyobb akku 60 kWh-s, amihez erősebb, 220 lóerős motor és nagyobb, 130 kW-os DC töltési csúcsteljesítmény jár. A WLTP ciklus szerint mért hatótáv 450 km. Aki a Renault népszerű kisautójáról, a Zoe-ról váltana nagyobb modellre biztosan kitörő örömmel fogadja, hogy Magyarországra kizárólag 22 kW-os AC fedélzeti töltővel jön a Megane.

Az EQUILIBRE névre keresztelt változat is meglehetősen gazdagon felszerelt, így alapáras például a full LED első fényszóró, a karosszériába simuló kilincsek, a Renault kártyás rendszer, a sávelhagyás gátló, sebességtartó és -korlátozó rendszer. Az openR multimédia rendszerhez 12,3″-os műszeregység és 9″-os középső multimédia kijelző jár. Az EQUILIBRE szint a 40-es akkuval 13.199.000 forinttól, a nagyobb, 60 kWh-s akkumulátorral 14.899.000 forinttól indul.

A közepes, TECHNO felszereltség az alapfelszereltségen felül többek között LED hátsó fényszórókat, LED Adaptive Vision fényszórókat, automata távolsági fényszóróval, színezett hátsó ablakokat, kétzónás klímát, kamerás belső visszapillantó tükröt kap, a multimédia rendszer középső képernyője nagyobb, 12″ méretű, beépített Google Térképpel. A TECHNO változat induló ára a kisebb akkumulátorral 14.199.000 Ft, a nagyobb akkuval pedig 15.899.000 Ft.

A legmagasabb felszereltségi szint fantázianeve ICONIC, amely csak a nagyobb, 60 kWh-s akkuval vásárolható meg, 16.899.000 Ft induló áron. A TECHNO szinten felül kéttónusú fényezés, műbőr borítású műszerfal fabetétekkel, elektromosan állítható, fűthető, memóriás és masszázs funkciós első üléseket, parkolóasszisztenst és Harman Kardon hangrendszert nyújt.

Az OpenR Link multimédia rendszerhez 5 éves ingyenes adatcsomag jár, amely lehetővé teszi a firmware automatikus frissítését (FOTA) is. A garancia az autóra 3 év vagy 100.000 km, az akkumulátorra pedig 8 év vagy 160.000 km.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.