Főoldal » elektromosautó-töltés » Március 9-től fizetni kell a magyar Superchargereknél

Március 9-től fizetni kell a magyar Superchargereknél

Egy hét múlva, március 9-én fizetőssé válnak a Tesla hazai villámtöltői.

Vége az ingyenes időszaknak.

FRISSÍTÉS:  cikket frissítettük az üresjárati díj összegével.

Bármi is volt, megoldották

Az évek alatt több elméletet is hallottunk, akár még a céghez közeli forrásokból is arról, hogy anno miért váltak ingyenessé a Tesla magyar Superchargerei. A DC oldali hiteles mérés problémájától a NAV-hoz kötelezően bekötendő számlázórendszeren át több logikusnak tűnő magyarázat is volt arra, miért nem tud a Tesla pénzt kérni a magyar töltői használatáért.

Akármi is volt a probléma, mostanra megoldották, a vállalat ugyanis ma délután 1 órakor emailben tájékoztatta ügyfeleit, hogy

2023 március 9-től kWh alapú számlázást vezet be a hazai töltőin.

A vállalat arra is emlékeztet mindenkit, hogy ellenőrizze, hogy érvényes kártyaadatok szerepelnek-e a Tesla fiókjában, illetve, hogy a töltés befejezte után ne felejtsen el elállni, az 5 perc türelmi időt követően ugyanis üresjárati díjat is számláz ügyfeleinek, ha azok töltés nélkül foglalják az oszlopokat.

A díjszabásról egyelőre nincs információ, de jövő héten beszámolunk róla. Az üresjárati díjat 200 Ft/percben szabta meg a vállalt, azzal a kitétellel, hogy amennyiben minden oszlop foglalt az állomáson, ez a duplájára, 400 forintira nő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.