Főoldal » elektromosautó-töltés » Újra működik a Mobiliti egyik fontos töltője

Újra működik a Mobiliti egyik fontos töltője

Január közepe óta elérhetetlen a Mobiliti egyik legjobb helyszínén, az M3-as kivezető szakaszán a Szilas pihenőben álló 50 kW-os DC töltő. A készülék több mint három és fél hónapig várt javításra, de hétfőn végül egy teljesen új, nagyobb teljesítményű Tritium töltő került a helyére. Az új berendezés ugyan képes lenne 75 kW leadására, egyelőre 50 kW-ra van konfigurálva. Mivel a korábbi töltő az 50 kW DC teljesítmény mellett 22 kW-os AC leadására is képes volt, a helyszínen valószínűleg elérhető a 75 kW kiszolgálásához szükséges teljesítmény is, így remélhetőleg a töltőn később engedélyezik a nagyobb teljesítmény leadását is.

Az új töltőre egy CCS és egy CHAdeMO csatlakozó került, Type2 csatlakozón keresztüli AC töltésre itt már nincs lehetőség. Aki ilyen autóval közlekedik, az a közeli Auchan parkolójában talál 22 kW-os AC töltőket. Bár a Tritium oszlopra került PayPass elfogadást lehetővé tevő kártyaolvasó, ez a szolgáltatás még nincs aktiválva, így a töltés indításához továbbra is az RFID tokent vagy az applikációt kell használni. A helyszín a kelet felé, illetve a keletről a fővárosba tartó villanyautósok számára is remek töltőpont, hiszen a parkolóban egy benzinkút és két gyorsétterem szolgáltatásai közül is választhatnak, így az éjjel-nappal elérhető mosdó és étkezési lehetőség is adott.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.