Európába hozza a Model 3-at a Tesla

Az idei Genfi Autószalon egy különleges esemény volt a Tesla-rajongók számára, ugyanis ez volt a legelső alkalom, hogy Európában is kiállításra került a Model 3-as, jóllehet ez nem a Teslának köszönhető, hanem a Caresoft mérnöki vállalatnak, amely azért vásárolta meg és hozta be a kontinensre a villanyautót, hogy szétszedje, és a felfedezett okosságokat jó pénzért eladja bármelyik autógyártónak. A nem hivatalos debütáláson kívül persze korábban is előfordult, hogy egy-egy kicsi Tesla felütötte a fejét Európában, aminek mindössze annyi az oka, hogy néhányan nem akarták megvárni az autó európai megjelenését, és inkább az Egyesült Államokból importáltak egyet. Most viszont Elon Musk úgy döntött, hogy a Model 3 körüli hatalmas felhajtás közepette pont itt az ideje bemutatni a járművet az európai piacon is, így a Tesla Model 3 hivatalos debütálására a július 12. és 15. között megrendezett angliai Goodwoodi Sebességfesztiválon kerül sor. Az eseményről a brit várólistások egy e-mailt is kaptak a Teslától, amellyel páros belépőt nyerhetnek a híres rendezvényre.

A „világ legnagyobb járműves kerti partija” – ahogyan a szervezők jellemzik – minden autó-, és motorrajongónak kínál valamilyen látványosságot, ám szerencsére itt is egyre gyakoribbak az elektromos meghajtású autócsodák, esetenként olyanok is, amikkel nem találkozik nap, mint nap az ember. Tavaly például a Renault Zoe e-Sport Concept, és a Nissan BladeGlider is végigszaladt a goodwoodi futamon, de a Model X és a jellegzetes londoni fekete taxi elektromos változata is megmutatta magát a közönségnek. A Tesla Model 3 ugyan nem fog végigmenni a pályán, hanem csak a gyepen fog pózolni, de minden bizonnyal így is sok tekintetet fog magára vonzani. Ezzel egy időben a Tesla megjelentette a honlapján, hogy a balkormányos Model 3-asok nemzetközi kiszállítása a jövő év első felében kezdődik meg, a jobbkormányos változatok pedig utánuk kerülnek majd a piacra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.