Főoldal » Episodes » Villanyóra #8 – Mit támogassunk a közös pénzből?

Villanyóra #8 – Mit támogassunk a közös pénzből?

A Villanyautosok.hu-n az elmúlt napok legtöbb olvasót vonzó anyaga a holland adórendszer változásairól szóló hír volt, amiben előre jeleztük a jövő évi hollandiai villanyautó értékesítésének bedőlését. Ennek kapcsán felmerült a vita arról, hogy mennyire észszerű, illetve igazságos az adóforintokból az egyelőre csak a leggazdagabbak számára elérhető drága technológiákat támogatni. Meggyőződésünk, hogy van helye a jól kitalált ösztönzőrendszereknek, azonban a Villanyórában a támogatások más aspektusáról is beszélgettünk egy kicsit. A társadalom által összedobott adóforintok ugyanis sokszor nagyon meglepő dolgokra tudnak elgurulni.

Az adásban szó volt arról, hogy mennyit mennek a budapesti csomagkiszállító furgonok naponta, hogy mennyi energia is megy el az olajfinomításra, hogy hol érdemes szigetüzemű napelemes rendszert telepíteni, hogy milyenek az elektromos BYD buszok, és hogy milyen a többi prémium villanyautóhoz képest a Mercedes EQC.

A Villanyóra ezen az oldalon túl egyre több olyan podcast platformon is elérhető, mint az iTunes, a Spotify, a Google Play Music / Google Podcasts, Player FM. Ha ezek valamelyikén szeretnétek hallgatni, akkor csak keressetek rá a Villanyóra szóra az applikációban. Ha egy pozitív értékeléssel tudnátok segíteni, hogy a Villanyóra híre a lehető legtöbb emberhez eljusson, azért nagyon hálásak lennénk. Szinte mindegyik applikáció kínál lehetőséget egy-egy podcast csatorna  értékelésére.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.