Villanyóra #8 – Mit támogassunk a közös pénzből?

A Villanyautosok.hu-n az elmúlt napok legtöbb olvasót vonzó anyaga a holland adórendszer változásairól szóló hír volt, amiben előre jeleztük a jövő évi hollandiai villanyautó értékesítésének bedőlését. Ennek kapcsán felmerült a vita arról, hogy mennyire észszerű, illetve igazságos az adóforintokból az egyelőre csak a leggazdagabbak számára elérhető drága technológiákat támogatni. Meggyőződésünk, hogy van helye a jól kitalált ösztönzőrendszereknek, azonban a Villanyórában a támogatások más aspektusáról is beszélgettünk egy kicsit. A társadalom által összedobott adóforintok ugyanis sokszor nagyon meglepő dolgokra tudnak elgurulni.

Az adásban szó volt arról, hogy mennyit mennek a budapesti csomagkiszállító furgonok naponta, hogy mennyi energia is megy el az olajfinomításra, hogy hol érdemes szigetüzemű napelemes rendszert telepíteni, hogy milyenek az elektromos BYD buszok, és hogy milyen a többi prémium villanyautóhoz képest a Mercedes EQC.

A Villanyóra ezen az oldalon túl egyre több olyan podcast platformon is elérhető, mint az iTunes, a Spotify, a Google Play Music / Google Podcasts, Player FM. Ha ezek valamelyikén szeretnétek hallgatni, akkor csak keressetek rá a Villanyóra szóra az applikációban. Ha egy pozitív értékeléssel tudnátok segíteni, hogy a Villanyóra híre a lehető legtöbb emberhez eljusson, azért nagyon hálásak lennénk. Szinte mindegyik applikáció kínál lehetőséget egy-egy podcast csatorna  értékelésére.

EZT OLVASTAD MÁR?  Villanyóra #47 - Meddig bírják a napelemek?

Elektromos autót használsz?