Főoldal » elektromosautó-töltés » Ismét nem jár ingyenes SuC használat a Teslákhoz

Ismét nem jár ingyenes SuC használat a Teslákhoz

Tegnap beszámoltunk a jelentős Tesla árcsökkentésről, amely röviden összefoglalva Model 3 esetén 2000 dolláros, a Model S és Model X árából pedig 5000 dollár engedményt adott a gyártó. Az Electrek kiszúrta, hogy mi indokolja a nagyobb autók jóval nagyobb engedményét: ismét eltűnt a konfigurátorból a korlátlan és ingyenes Supercharger használat.

A Tesla lassan egy évtizedes történetében a Supercharger használat ingyenessége és korlátlansága már többször változott a Model S és Model X vásárlók számára:

  • 2017. január 15-ig a Tesla Model S és Model X autókhoz korlátlan, ingyenes SuC használat jár.
  • 2017. január 15 és 2018 november 2 között évenként 400 kWh (kb. 1000 mérföldre vagy 1600 kilométerre elegendő) töltés járt az autókhoz
  • 2017 májusa és 2018. szeptember 18 között aki egy korábbi Tesla tulajdonos ajánló kódját megadva vásárolt Teslát, szintén ingyenes töltési lehetőséget kapott. Volt azonban egy korlátozás, egy ajánlói kóddal maximum 5 autó vásárlására járt a kedvezmény. Ebben az időszakban a Model 3 Performance vásárlók is élvezhették a kedvezményt.
  • 2018. november 2. és 2019. augusztus 2. között nem adott a gyártó ingyenes Supercharger használatot a vásárlóknak.
  • 2019. augusztus 2. és 2020. május 26. között újra ingyenes és korlátlan volt a SuC használat, de nem az autóhoz, hanem a tulajdonoshoz kötődött, így csak az első tulajdonos élhetett a kedvezménnyel.
  • 2020. május 27-től újra eltűnt a konfigurátorból a korlátlan ingyenes töltési lehetőség, de az 1000 mérföldre elegendő áramot ajánlói kóddal vásárolva jelenleg is megkapják az új tulajdonosok.

A Model 3 és Model Y vásárlóknak nem jár ingyenes töltés (a fenti felsorolásban megadott rövid időszak kivételével), így aki használt autót vásárolna, táblázat nélkül is tudhatja mire számíthat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.