Többezer dolláros árcsökkentés a Teslánál

A Tesla ma hajnalban többezer dollárral csökkentette a legtöbb típus árát. Az Egyesült Államokban a legolcsóbb (nem számítva a csak telefonon rendelhető 35 000 dolláros „plakátmodellt”) Tesla Model 3 Standard Range Plus változat jelenleg 37 990 dollárért vásárolható meg, amely 2000 dolláros árcsökkentést jelent.

A zászlóshajót jelentő Tesla Model S esetében jóval nagyobb az árengedmény. A Model S Long Range Plus változat 5000 dollárral lett olcsóbb, így az ára 74 990 dollár. A Model S Performance és a Model X mindkét változata szintén 5000 dollárral lett olcsóbb, így előbbi 94 990 dollár lett, utóbbi pedig éppen benézett 80 000 dollár alá.

A Tesla Model 3 2000 dollárral lett olcsóbb

Indulhatnak a találgatások: talán a koronavírus miatt jelentősen lecsökkent érdeklődést próbálja az amerikai gyártó kompenzálni az árengedményekkel, vagy egyszerűen ismét csökkentek a gyártási költségek, amit részben átengednek a vásárlóknak?

Esetleg Elon Musk tudomására jutott, hogy az új magyar elektromos autó állami támogatás rendszerében a Teslákra a magas vételár miatt nem jár támogatás, így erre reagálva, gyártói kedvezményként ítélte oda a támogatás összegét a vevőknek?

EZT OLVASTAD MÁR?  A Kia duplázza 2020-ban a villanyautó eladásokat

Elektromos autót használsz?