Tisztán elektromos VW Passat kombi?

A kombi autók népszerűsége világszerte csökken, de egyes európai országok vásárlói továbbra is kedvelik ezt a kialakítást. Az elektromos autók vásárlói sajnos jóval kisebb kínálatból választhatnak, mint akik hagyományos hajtásrendszerrel szeretnének új autót vásárolni, ezért egyelőre egyik gyártó sem kínál kombi villanyautót. Napjainkban a legnépszerűbb kategória a SUV/CUV, így nem meglepő, hogy a városi kisautók mellett a gyártók ennél a szegmensnél kezdik a villamosítást is.

A kombik iránti egyre kisebb keresletet elfogadva nem meglepő, hogy az elektromobilitást az elmúlt néhány évben egyre komolyabban gondoló Volkswagen sem egy új, MEB platformra épülő modellel jelenne meg a kombi piacon. Inkább a Volkswagen Passat 9. generációjából készítenének az eddig is kapható konnektoros hibrid mellett tisztán elektromos verziót is. Legalábbis az Autocar belső információkra hivatkozó spekulációja szerint erre számíthatunk.

Az újdonságról egyelőre természetesen semmilyen műszaki részlet nem ismert, az azonban biztos, hogy a jelenlegi gyáregységből 2022-ben távozni kell a közös alapokra épülő Volkswagen Passat és Skoda Superb gyártósoroknak, mivel Emdenben a Volkswagen ID.4 tisztán elektromos modell készül majd.

Érdekes kérdés, hogy elegendő lesz-e, ha a VW 2023-ban jelenik meg a piacon villanykombival, a jelenleg a kínai SAIC kezében lévő korábbi brit gyártó, az MG ugyanis hónapokon belül ígéri az első tisztán elektromos kombi vonalvezetésű autó európai forgalmazásának megindítását, MG 5 EV néven.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.