Tényleg kínai Model 3-at kapunk

Mint arról már korábban beszámoltunk szeptember elején felröppent a hír, miszerint kínai gyártású Model 3-ak érkezhetnek Európába. A feltételezés máskor is jól értesült forrásoktól származott és volt benne némi logika, de inkább az tűnt valószínűnek, hogy a cég a jobbkormányos verziók gyártását központosítja Sanghajban és ezért ez az európai export csak a brit vevőket érinti majd.

Most úgy néz ki ennél többről van szó.

A francia kapcsolat

Az elmúlt napokban már ment a találgatás a különböző villanyautós fórumokon, hogy vajon mitől lehet az, hogy ha most rendelünk új Model 3-at Európában, akkor a Long Range változatok szállítását novemberre ígéri a cég, de a Standard Rangere februárig kell várni. Az egyik magyarázat az lett volna, hogy valamitől iszonyatosan megugrott a legolcsóbb Tesla iránti kereslet kontinensünkön, de eddig inkább az volt a tapasztalat, hogy többen vették a drágább, de nagyobb hatótávú és teljesítményű változatokat. Nem igazán volt világos mitől változott volna ez most hirtelen, hiszen az autó ára – Európában – nem csökkent.

Advertisement

A tegnapi nap folyamán osztotta meg egy francia Tesla ügyfél, hogy a Model 3 SR+ rendelése kapcsán kapott előleg számla átvételekor meglepő felfedezést tett: az autóját Kínában gyártják majd. A greendrive-accessories.com oldalán megjelent számlakép és a poszt szerint a 100 eurós előlegszámlán konkrétan szerepel, hogy kínai gyártású az autó és az idő közben megkapott alvázszám is erről árulkodik. A sorozatszám tizenegyedik karaktere “F” szokott lenni, ami a freemonti gyárat jelöli, de ez most itt “C” lett, ami elvileg a kínai Teslák jelölése.

EZT OLVASTAD MÁR?  Jön a tisztán elektromos F-szériás Ford pickup
Forrás: greendirve-accessories.com

Az eddig elérhető információk szerint a kínai import egyelőre csak az SR+ modellre vonatkozik – a Long Range még mindig Amerikából érkezik. Az internetes fórumok tanúsága szerint egyébként a sanghaji gyártású autók jobb összeszerelési minőségűek, mint amerikai rokonaik, úgyhogy a váltással rosszul nem járnak az európai vásárlók.

A Berlin melletti Tesla gyár jövő év elején-közepén kezdi mega  termelést, de elsőre a Model Y-al indulnak. Korábbi információk szerint a Model 3 helyi gyártása majd csak a második fázis felépítése után kezdődhet, amire tippünk szerint további 1 évet kell majd várni.

Tesla Sanghaj. Forrás: Jason Yang / Youtube

Ha tippelnünk kellene, a mostani lépés mögött lehet pár érv, ami szerepet játszhatott a Tesla döntésében. Fremontban véges a gyártási kapacitás és a Model 3 illetve Y gyártósora részben azonos – ezért az S/X pároshoz hasonlóan ezek egyikének gyártása részben a másik rovására megy csak. Magyarul, ha havi pár ezer 3-assal kevesebb készül az amerikai bázison, akkor ennyivel több Y-nak jut hely a szerelősoron. Mindeközben a kínai gyár kapacitása dinamikusan növekszik és a helyi piacon kívül most már hamarosan Ázsiát is ellátja. Valószínűleg van itt kapacitás Európára is.

A másik érdekesség, hogy a kínai SR+ a CATL-től vásárolt új LFP – lítium-vasfoszfát aksikkal van felszerelve, aminek messzemenő következményei lehetnek.

Mindig 100%

A francia poszt idézi a Teslarati egy közlését amelyben az internetes lap a Tesla kínai leányvállalatának egyik közösségi média posztját csípte meg és fordította le.

Eszerint az LFP aksik merőben máshogyan működnek, többek között nem kell őket óvni a 100%-os töltöttségtől ezért ennek a változatnak a menüjéből hiányzik is a töltési százalék felső határát kijelölő beállítás. Sőt, a cég azt javasolja, hogy töltsék az autót hetente legalább egyszer teljesen tele, mert ez segít az akkupakk feszültségének kiegyensúlyozásában amitől pontosabb hatótáv tippet mutat az autó.

EZT OLVASTAD MÁR?  Már el is indult a kínai Model Y gyártása?

A másik érdekesség, hogy az LFP aksis SR+ hivatalos WLTP hatótávja a poszt szerint nem 430 kilométer, hanem 440, tehát még jobb vétel lehet a legolcsóbb Tesla. Erre a raktáron lévő új autók böngészésekor jöttek rá szemfüles fórumozók és ezt mi is meg tudjuk erősíteni, tehát valószínűleg az első szállítmány már Európa felé tart.

Apropó árak. A Model 3 SR+ nettó amerikai ára körülbelül 11,8 millió forint, míg itt Európában a vámok és szállítási költségek miatt nettó 14,5 millió. A kínai piacon az új LFP akkus változat bevezetésekor árat is tudott csökkenteni az amerikai márka, így ott most nettó 11 millió forintról indul az ár.

Kérdés, hogy a kínai gyártású autó európai megjelenésével itt is olcsóbb lesz a Model 3 belépő verziója?

Elektromos autót használsz?