Újabb BMW visszahívás akku hibák miatt

Augusztusban beszámoltunk róla, hogy a BMW szünetelteti a 3-as sorozat, 3-as sorozat Touring, X1, X2, X3, X5, 2-es sorozat Active Tourer, 7-es sorozat, 5-ös sorozat, 5-ös sorozat Touring, valamint a Mini Countryman plug-in hibrid meghajtású típusainak értékesítését, és több ezer darabot hív vissza ezekből a BMW, miután a 2020. március 13. és augusztus 6. között gyártott példányok töltését balesetveszélyesnek ítélte meg a gyártó.

A héten egy újabb információ látott napvilágot a BMW visszahívással kapcsolatban, amelynek értelmében a bajor gyártó világszerte körülbelül 27.600 autót hív vissza. A korábbi, augusztusban megjelent információhoz képest a típuslista kibővült az i8 modell mindkét változatával. A visszahívás oka, hogy a cella gyártási folyamat során szennyeződés kerülhetett az akkumulátorokba, amely a teljesen feltöltött akkuk kigyulladását eredményezheti. Az érintett járművek közül Németországban 1800 darab már a vevőknél van, az autók többsége, (Németországban 3500 példány) még kiszállítás előtt áll, ezeket természetesen már a javítást követően adják át a tulajdonosoknak. Az egyéb országokkal kapcsolatos részleteket a gyártó később hozza nyilvánosságra, addig is azt javasolják a BMW tulajdonosoknak, hogy ne töltsék fel a konnektoros hibrid járműveket. A BMW október végére ígéri, hogy nyilvánosságra hozza a probléma megoldását.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.