Elmarad a Volkswagen szuperautójának legújabb rekordkísérlete

A koronavírus miatt meghiúsult Romain Dumas francia tesztpilóta és a Volkswagen ID.R legújabb rekordkísérlete, mely a most péntektől vasárnapig tartó Goodwood SpeedWeek látogatói előtt zajlott volna. Nem a rendezvény maradt el, csak a Volkswagen nem ment el rá, közleményében azt írja, hogy dolgozóinak egészsége mindennél fontosabb, ezért nem tartaná helyénvalónak a 30 fős csapat utaztatását az Európában ismét egyre fokozódó vírushelyzet idején:

„Nagyon sajnáljuk, hogy ebben az évben nem vehetünk részt a Goodwoodon, de munkatársaink egészsége kiemelt fontosságú. Hosszas belső megbeszéléseket követően meggyőződésünk, hogy ez a helyes döntés a jelenlegi helyzetben. Nyilvánvalóan szívesen versenyeztünk volna vetélytársainkkal a Goodwood Motor Circuit versenypályán, de ez sajnos jelenleg nem lehetséges számunkra. Helytelen volna ekkora csapatot Németországból az Egyesült Királyságba vinni, amikor az összes európai országban jelentősen szigorítják a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket. Annak ellenére, hogy nem tudunk részt venni az eseményen, a szervezőknek, és a SpeedWeek látogatóinak sikeres rendezvényt kívánunk, és nagyon reméljük, hogy 2021-ben ismét versenyezhetünk Goodwoodban, más körülmények között. A hétvégén mindannyian otthon nézzük az élő közvetítést!”– fogalmazott Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

Az 500 kW teljesítményű versenyautó utolsó hivatalos, nézők előtt zajló rekordja óta több mint egy év telt el, ám ez nem azt jelenti, hogy azóta nem hódított meg újabb pályákat a tisztán elektromos bestia: szeptember végén a goodwoodi futamra való edzés annyira jól sikerült, hogy az ID.R lett Bilster Berg új királya. Az angliai autós rendezvényen láthatta volna közönség először a jármű legújabb, kék-ezüst szerelését, valamint a pályagép mellett a sorozatgyártásban lévő ID.3 is felvonult volna. Az ID.R a tavalyi Goodwoodi Sebességfesztiválon megdöntötte a mindenkori rekordot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.