Tesla 3,3 milliós állami támogatással

A román állami támogatás feltételeiről korábban már beszámoltunk. A rendszer előnye, hogy a konkrétan megvásárolni kívánt autóra lehet igényelni a támogatást az autókereskedésben, így nem merül ki a keret pillanatok alatt úgy, hogy a többség még azt sem tudja,  hogy mikor és milyen autót fog vásárolni.

Október 16-tól a támogatás feltételei még rugalmasabbra változtak, ugyanis olyan típusokra is lehet igényelni a 45.000 lejes (kb. 3 360 000 Ft) állami támogatást, amelyek az országban nem rendelkeznek hivatalos képviselettel. A legfontosabb ilyen típus természetesen a Tesla.

(Fotó: Kun István ev-mag.ro)

A támogatás igénybevételének folyamata a következő:

  • a vásárló megrendeli az új Tesláját,
  • a rendelés birtokában Romániában megigényli a támogatást, amelyet 30 napon belül elbírálnak,
  • ezt követően ki kell fizetni a támogatáson felüli részt, majd
  • az állam átutalja a támogatás összegét a külföldi (Tesla) képviseletnek.

A visszaélések elkerülése érdekében a támogatás összegét az autó forgalomba helyezéséig tartozásként tartják nyilván az igénylőnél. A forgalomba helyezést követően a megfelelő dokumentumok benyújtása után a tartozást törlik.

A legfrissebb hírek szerint Európába már nem Fremontból, hanem Kínából érkezik majd a Model 3. Aggodalomra semmi ok, a közvélekedés szerint a kínai gyártásnál kevesebb a minőségi kifogás.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.