Voltswagen lehet a VW amerikai villanyautóinak neve?

A Volkswagen szeretné még jobban megkülönböztetni a hagyományos erőforrásokkal rendelkező modellektől az új, EV korszak autóit, ezért a legendás Volkswagen elnevezés helyett Voltswagen néven árulná azokat. A hírt több portálon meglátva rögtön április elseje jutott eszembe, azonban a CNBC szerint szó sincs viccről.

A csatorna információi szerint a meglepetés oka egy apró malőr: a Volkswagen véletlenül a tervezett április 29 helyett egy hónappal korábban, március 29-én tette közzé weboldalán a sajtóközleményt, amelyet a vállalat jövőbe tekintő e-mobilitási törekvéseinek nyilvános nyilatkozataként határoztak meg.

A közlemény szerint a német gyártó az Egyesült Államokban várhatóan létrehoz egy almárkát a tisztán elektromos modellek értékesítésére „Voltswagen of America”  elnevezéssel. A sajtóközlemény azt írja, hogy a német gyártó a Voltswagen márkajelzést használja majd minden elektromos jármű esetében, míg az emblemetikus Volkswagen márkajelzéssel csak a hagyományos erőforrással rendelkező autókat értékesítik majd. A vállalat tervei szerint a VW logó a hagyományos járművek esetében sötétkék, az elektromos modelleknél világoskék lesz.

Az azóta elvátolított közlemény szerint a névváltozás várhatóan májusban lép életbe, és a tulajdoni viszonyokat nem változtatja meg, azaz a Voltswagen of America a Volkswagen Group of America egysége lesz, amely a Volkswagen AG leányvállalata marad.

A CNBC természetesen megkereste a céget, de a vállalat szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az április 29-i keltezésű, már nem elérhető sajtóközleményt. A vállalat terveit ismerő források névtelenül megerősítették az információ hitelességét a CNBC számára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.