Napi 1000 jármű épül a Volkswagen villanyautó-gyárában

Egy hónappal azután, hogy a Volkswagen Csoport zwickaui létesítménye elérte a napi 800 darabos termelést, újabb mérföldkőhöz érkezett a német villanyautó-gyártás: immár 1000 jármű épül minden egyes nap a teljesen elektromos autók számára átalakított gyárban. Ez a tempó azt jelenti, hogy a konszern túllépte az éves szinten kitűzött 330.000 darabos célértéket. Ráadásul a következő hónapban még jobban begyorsít a Volkswagen, hamarosan a nemrég bevezetett három műszak mellett napi 1400 villanyautó legyártására is sor kerülhet, ami több mint 510.000 autónak felel meg egy év alatt.

Jelenleg a Volkswagen ID.3 és az ID.4 készül Zwickauban, valamint az ID.5 előszériájának összeszerelése is elindult. Ezekhez csatlakozik később az Audi Q4 e-tron és ennek Sportback változata, valamint a Cupra Born.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.