Európában is megkezdődött a Volkswagen ID.4 átadása

Megkezdődött a Volkswagen első teljesen elektromos meghajtású SUV-jának európai kiszállítása, múlt hét pénteken az első német vásárlók már átvehették megrendelt ID.4-esüket Wolfsburgban, illetve a drezdai gyár mellett. Az autógyártó elmondása szerint a MEB padlólemezes szabadidő-autó nagy népszerűségnek örvend, február vége óta – a járvány, és az autókereskedések bezárása ellenére – 23.500 megrendelés érkezett rá Európából, és még ebben az évben 150.000 kiszállításra kerülhet sor világszerte.

Az első darabok ünnepélyes átadásán három olyan vásárló is átvette az ID.4-et, aki már jól ismeri az ID-sorozatot, hiszen korábban az ID.3-ból is hazavitt egyet. A villanyautók csak Németországban több mint 10.000 kereskedéshez indultak el, ahol hamarosan már tesztvezetésre is lesz lehetőségük az érdeklődőknek. Az amerikai vásárlóknak egy kicsit kevesebbet kellett várniuk, ott már március közepén hozzálátott a Volkswagen a rendelések teljesítéséhez.

Németországban az ID.4 ajánlott kereskedelmi ára 36.950 euróról indul a Pure kiszerelésben, amely 109 kW-os teljesítményt és 220 Nm nyomatékot kínál a villanymotorjával, a nettó 52 kWh akkumulátor pedig körülbelül 345 km vezetésre elegendő egy töltéssel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.