Főoldal » elektromos autó » Bérelnél Teslát a Tchibótól?

Bérelnél Teslát a Tchibótól?

A Tchibo már régóta nem csak az egyik legismertebb kávémárka a világon, hanem Németország egyik legnagyobb kereskedelmi lánca is egyben, melynek hetente változó kínálatából többek között háztartási cikkeket, ruházati termékeket, bútorokat, dekorációt, valamint sportfelszereléseket is rendelhetnek a vásárlók. Mostantól pedig elektromos autó bérlésére is van lehetőség: fix havi díjért cserébe Tesla Model 3-at, illetve új, tisztán elektromos meghajtású Fiat 500-at is kölcsönözhetnek a németországi ügyfelek a honlapon. Ez valójában a német like2drive autókölcsönző cég ajánlata, ami a Tchibón keresztül kedvezőbb áron vehető igénybe.

A Teslát havi 777 euróért lehet bérelni 12, vagy 24 hónapra, azonban a futásteljesítményt erősen lekorlátozták, egy éves szerződés esetén mindössze 10 ezer kilométert lehet vele megtenni, ami nagyjából napi 27 kilométernek felel meg. A Fiat kisautóját 13 hónapra adják, havonta 289 euróért, ennél a modellnél 13 ezer kilométer vezethető le szabadon a használat ideje alatt. Ezek túllépése esetén a Tchibo extra díjat számít fel.

A havi díj tartalmazza a teljes körű biztosítást, a műszaki ellenőrzést és karbantartást, valamint a szezonális gumikat, a felhasználónak mindössze a betöltött elektromosságot kell pluszban fizetnie, de a Tchibo ügyfelei a NewMotion töltőhálózathoz is exkluzív kedvezményt kapnak. Az autókat hat német városban lehet átvenni, de extra díjért cserébe házhoz szállítást is kérhet a bérlő. A Tchibo elmondása szerint érdemes sietni, mert csak korlátozott számban elérhetőek az autók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.