Kölcsönözhető a Dacia villanyautója

Négy hónappal a Renault Csoport és az E.Leclerc közös bejelentését követően megérkeztek a legelső darabok az autókölcsönző vállalathoz a Dacia Spring villanyautóból. Ez az első módja annak, hogy az érdeklődők kipróbálják a városi crossovert, hiszen a magánvásárlók megrendeléseinek teljesítésére majd csak az ősszel kerülhet sor. A két cég együttműködése keretein belül tavasz végére mintegy 510 autókölcsönzőben lehet majd hozzáférni az összesen 3000 darab elektromos Daciához Franciaországban. A Springhez napi 5 eurós áron lehet hozzájutni (1 euróval olcsóbban, mint a Renault Zoéhoz), ami tartalmazza a karbantartást és a biztosítást is.

Habár idehaza még az újságíróknak is várniuk kell a tesztautókra, Franciaországban már van olyan magazin, amely kipróbálta, hogy valós körülmények között mekkora hatótávot és milyen gyorsulást produkál a kisautó – az eredményeket itt mutattuk be. A hivatalos árlista viszont már Magyarországon is elérhető, és a hozzá tartozó katalógus azt is bemutatja, hogy milyen felszereltséggel vihetik majd haza az autót a vásárlók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.