Új cellák, bődületes mennyiségű aksi – a 4680-asokról is beszélt a Tesla

A Tesla tegnap esti pénzügyi jelentése után a cég vezetője, Elon Musk, és az akkumulátorokért és hajtásláncért felelős igazgató, Drew Baglino elég sokat beszéltek az új celláról, annak készültségi fokáról. Nézzük, mi mindent osztottak meg.

Mérnöki probléma

Az akkunap alkalmával bejelentett új cellák gyártásának valamikor most év végén kellene megkezdődniük, és a jelek szerint ez be is fog következni, de a pontos kezdést nehéz megjósolni. A Tesla 3 hónapja arról beszélt, hogy még szeretnének a cellák megbízhatóságán növelni, a jelek szerint ez megtörtént. A teljesítmény, az élettartam, a biztonság mind validálva lett már, és fremonti Kato Roadon gyártott cellákat egymillió mérföldes megbízhatósági tesztnek vetik alá. A pénzügyi jelentés anyagában azt is megemlítik, hogy a kihozatali ráta már elfogadható szinten van.

A cellák olyan 90%-os készültségűek, a jelenlegi kihívások nem azok újfajta műszaki megoldásaival, vagy kémiájával kapcsolatosak, hanem gyártástechnológiai, mérnöki jellegűek. Musk megosztott egy konkrét problémát is, amivel a gyártás mennyiségi felfuttatása során találkoztak. Az anóddal semmi gond, de amikor a katódot a megfelelő magasságúra próbálják préselni, a rolni sokszor megsérül. Ez a kisebb mennyiségű gyártás esetén nem jelentkezett, de itt a rolnik sokkal nagyobbak és máshogy viselkednek. Ez egy tipikus gyártási, mérnöki probléma, amihez nem valami csoda műszaki áttörés, csak sok-sok munkaóra kell, míg megoldják – tette hozzá Baglino.

Berlinhez és Austinhoz már korábban megrendeltek hatalmas gyártósorokat, amelyek szállítás alatt vannak. Azonban amikor ezek megérkeznek, először át kell alakítani azokat az idő közben a Kato Roadon szerzett tapasztalatok alapján. Ez a hátránya annak a feszített fejlesztési tempónak, amikor nem egy teljesen szériaérett termék birtokában rendelik be a gyártósorokat, hanem menet közben fejlesztik a gyártási technológiát.

Hatalmas mennyiség, konszolidált cellaformátum és kémia

A vállalat megerősíttette azt is, hogy jövő év végére céljuk az évi 100 GWh saját gyártási kapacitás elérése (figyelem, ez nem egyenlő azzal, hogy 2022-ben 100 GWh-át gyártanak!), de emellett beszállítóik is dolgoznak a saját 4680-as celláikon. A Tesla nem írja elő, és nem is mondja meg, hogy ezeket hogyan állítsák elő, mindenkinek lehetősége van belátása szerint fejleszteni, de a cégek akkucsapatai között szoros az együttműködés.

Hosszú távon csökkenteni szeretnék a cellaformátumok számát maximum kettőre, és a kémiákét is szintén kettőre. Utóbbi kapcsán az egyik az LFP lesz, amely Musk szerint jó eséllyel a gyártási volumen 3/4-ét is lefedheti majd az autóktól az energiatárolókon át. Utóbbiak kapcsán az is lehet, hogy teljesen erre váltanak át, hiszen itt az aksi mérete és súlya másodlagos, mivel nem egy közlekedési eszközbe van szerelve. A másik kémia a nikkelben gazdag lítium-ion lesz, ami a nagyobb teljesítményű és hatótávú járművekben, autókban, kamionokban, hajókban és repülőkben fog főszerepet játszani. Igen, elhangzott a hajó és a repülő is, de nem említették, hogy ez a Tesla saját terméke lenne.

Megjegyezték, hogy már ma is alig 2% az NCA/NMC celláik kobalttartalma, de teljesen ki fogják vezetni a sokat kritizált anyagot. Apropó alapanyagok, megerősítették, hogy biztosították a fenti aksitervekhez a szükséges nyersanyagforrásokat, illetve olyan szerződéseket kötöttek beszállítóikkal (értsd: LG, CATL, Panasonic), amely szerint azok jövőre duplázni fogják termelésüket.

Powerwall, Megapack

A cég reményei szerint jövőre ennek köszönhetően elképesztően sok cellájuk lesz, amivel dinamikusan tudnak majd sáfárkodni. A chiphiány egyébként az energiatárolókat is érinti, mivel a cég tájékoztatása szerint sok a közös pontjuk az autókkal az elektronika terén. Ha nincs elég chip a gyártáshoz, akkor az autók élveznek előnyt, és kevesebb Powerwall vagy Megapack készül. Ha viszont minden klappol, akkor a jövő év végére el akarják érni az évi 1 millió Powerwall gyártási kapacitást, ami elképesztő ugrás lenne az eddigi teljesítményhez, de Musk szerint megvan hozzá a kereslet. A megújulók azonban nem csak otthon, az energiaszolgáltatóknál is aksihiányt generálnak: a Megapack ipari energiatároló gyártási kapacitása 2022 végéig előre le van kötve.

Musk szerint a Teslának hamarosan évi 1000 GWh-ra, aztán pedig ennek duplájára lesz szüksége az összes terméke gyártásához.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.