Főoldal » elektromos autó » Saját emojit kapnak a villanyautók

Saját emojit kapnak a villanyautók

Ha valamely üzenetküldő applikáció, vagy platform felületén felpöccintjük a hangulatjelek csoportját, akkor az élet minden területét leíró piktogramok néznek vissza ránk. Érdekes módon azonban olyan emoji jelenleg még nincs, amely a napjaink közlekedését legnagyobb mértékben átalakító technológiát, az elektromos meghajtású autókat jelképezné. Az ABB, és a Green.TV ezért pályázatot hirdet fiatalok számára, hogy segítsenek megtervezni a villanyautók saját emojiját.

Az EVmoji pályázaton a 6 és 16 év közötti fiatalok alkotásait várják a szervezők. Az elektromos járművet jelképező emoji rajzokat augusztus 20-ig nyilvánosan kell posztolni az alkotó saját, vagy a szülő Facebook-, Instagram-, LinkedIn- vagy Twitter-oldalán, és alkalmazni az #EVmoji hashtaget. A nyertes alkotást, amelyet a szervezők benyújtanak majd az emoji véglegesítéséért és elkészítéséért felelős Unicode konzorciumhoz, szeptember 9-én, az Elektromos Járművek Világnapján jelentik be. A részvétel feltételeinek részletei ezen a honlapon olvashatók.

Az ABB és a Green.TV kezdeményezésének célja, hogy a jövő autóvezetői már most, a jogosítvány megszerzése, és az első autójuk megvásárlása előtt részesei lehessenek az elektromos járművek terjedését övező izgalmaknak. Frank Muehlon, az ABB E-Mobilitás divíziójának vezetője elmondta:

„Az Elektromos Járművek Világnapja fontos eseménnyé vált az ABB számára, mivel továbbra is arra törekszünk, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsuk az e-mobilitás előnyeire, és bemutassuk, hogy milyen fontos szerepet játszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megteremtésében. Ezt a pályázatot is nagyon fontosnak tartjuk, mivel a járművezetők jövőbeni generációjának szenvedélyét, életérzését és kreativitását kívánja egy jó ügy szolgálatába állítani.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.