Főoldal » elektromos autó » Videón a villany matchboxok csatája: Mini Cooper SE vs Fiat 500e vs Honda e

Videón a villany matchboxok csatája: Mini Cooper SE vs Fiat 500e vs Honda e

Rögtön két okot is mondok, amiért érdemes lesz megnézni az alábbi videónkat. Először is, lehet irigykedni, hogy amikor ezt forgattuk, még milyen szép idő, és meleg volt. Sehol egy nagykabát, sapka, meg ez a ronda szürke, ködös idő. Másodszor pedig, sikerült egy napra megszereznünk 3 különleges elektromos kisautót, és toltunk velük egy fél ágyúgolyó futamot a Balaton körül.

Az idei keszthelyi találkozóra Szöcskével és Tiborral egy Mini Cooper SE, egy 3+1 ajtós Fiat 500e, és egy Honda e tárasaságában érkeztünk hármasban. Az autókat megversenyeztettük, és megnéztük melyik a szebb, jobb, takarékosabb, és ki ér vissza Keszthelyről Budaörsre elsőnek. Az eredmény félig borítékolható, félig pedig igen meglepő lett. Mindegyik versenyzőnek más az erőssége. A Mini jól gyorsul, élmény vezetni, és kívül-belül retro. A Fiatnál jelentkezik leginkább a cuki-faktor, de van egy váratlan aduásza is, egy fél ajtóval több van benne, mint gondolnád. A Honda belseje úgy néz ki, mint ahogy a 80-as években elképzeltük a jövő autóját, míg kívülről Wall-E rokonának tűnik. Nem is húzom tovább a szót, íme a három divatdiktátor, a klasszikusan elegáns, de játékos Mini, az olasz ékszerdoboz 500e, és a jövőből érkezett Mikrobi, a Honda e.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.