Épül Magyarország első V3-as Tesla Superchargere

A Tesla Törökbálinton, az Auchan áruház parkolójában lévő Supercharger állomását is elérte a bővítési hullám.

8 állásos Tesla Supercharger állomás Törökbálinton (fotók: Thuma Gábor)

Nemrégiben Miskolcon és Szegeden bővítették a korábban 4 oszloppal üzemelő Supercharger töltőállomásokat 6, illetve 8 oszlopra, cikkünk megjelenésekor pedig Törökbálinton van folyamatban a bővítés, amely egyben jelentős fejlődést is hoz Magyarországra. Végre 250 kW maximális töltési teljesítményre képes V3 Superchargert telepítenek.

Törökbálinton eddig egyszerre 8 Tesla tudott párhuzamosan tölteni a V2 oszlopokon maximum 120 kW teljesítménnyel. Jelenleg egy 4 állásos Supercharger V3 épül, így összesen 12 autó egyidejű töltésére lesz lehetőség. A V3 oszlopoknak köszönhetően már nem az Ionity töltők jelentik majd Magyarország leggyorsabb töltési lehetőségét a Teslások számára.

A helyszínen kapott információk szerint hamarosan hasonló fejlesztés valósul meg Fóton, ezen kívül Szigetszenmiklósra is épülni fog egy 12 állásos Supercharger állomás. A győri és sormási helyszíneken egyelőre sajnos nem várható fejlesztés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.