Tizenhat európai országban telepít új töltőket a Nissan

Hosszú távú együttműködésbe lépett egymással a Nissan és az Allego, melynek értelmében tizenhat európai ország Nissan-kereskedéseinél (és a kereskedőpartnereknél) létesülnek új töltőpontok. Az elkövetkezendő években több mint 600 helyszínen telepítenek a partnerek 24 és 50 kW teljesítményű töltőállomásokat, melyek alkalmasak a tesztautók feltöltésére, valamint hogy töltési lehetőséget kínáljanak a kereskedésekbe látogató ügyfeleknek. A töltők felállításáért, szervizeléséért és karbantartásáért az Allego lesz felelős legalább 5 évig.

Nissan Ariya, Forrás: Allego

A töltőinfastruktúra-bővítés a Nissan Electrify the World projektje alá tartozik, melyben Európa gyorstöltési hálózatának fejlesztésére is fókuszál. Az érintett tizenhat ország Ausztria, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, Észtország, Litvánia, és Lettország.

Emellett Németországban és az Egyesült Királyságban az E.ON végzi a töltőhálózat kiépítését. Az electrive.net információi szerint az E.ON 150 kW-os Alpitronic Hypercharger állomásokat is felszerel, amely kifejezetten az Ariya érkezésére készíti fel a kereskedéseket.

Nissan Ariya, Forrás: Nissan

A német hírportál azt is hozzáteszi, hogy a letelepített töltőállomásokat nem csupán a Nissan vásárlói, hanem bárki igénybe veheti, és a Hubject roaming szolgáltatásához lesznek csatlakoztatva.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.