Főoldal » elektromos autó » Már 400-szor összetörték a Nissan új elektromos autóját

Már 400-szor összetörték a Nissan új elektromos autóját

Videót tett közzé a Nissan, amelyben bemutatja, hogyan készíti fel piaci bevezetésre váró vadonatúj modelljét, az Ariyát az esetleges balesetekre.

A japán Atsugi városában található műszaki központ alkalmazottai elmondták, hogy a töréstesztek alkalmával mind az autó karosszériája, mind a benne ülő bábuk érzékelőkkel vannak felszerelve, így több mint 100 adatpontból származó információ kiértékelésével állapítja meg az ezzel foglalkozó csapat, hogy mely területet mekkora erőhatás éri a másodperc ezredrésze alatt bekövetkező ütközés során. Számos folyamat azonos, mint amit a LEAF modellen elvégeztek a mérnökök, elektromos autó lévén például különösen fontos az akkumulátor védelme. Ezek egyébként a japán gyártó elmondása szerint szigorúbbak, mint a kötelező előírások.

Ez idáig 400 alkalommal törték össze az autót, hogy tökélyre fejlesszék az Ariya passzív biztonsági funkcióit és megelőzzék a sérüléseket, de a Nissan az úgynevezett Safety Shield biztonsági koncepcióban fejleszti járműveit, melynek része az aktív védekezés is, azaz a balesetek bekövetkezésének elkerülése.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.