Főoldal » elektromos autó » Magyarországon is kaphatók lesznek a kínai MG autói

Magyarországon is kaphatók lesznek a kínai MG autói

A brit gyökerekkel rendelkező, de a kínai SAIC autógyártó csoport tulajdonában lévő MG a legelső kínai autómárka volt 2019-ben, mely elektromos autót kezdett értékesíteni Európában. Mostanra a kontinens 16 országában forgalmazza modelljeit a vállalat, és ezzel a dinamikus terjeszkedéssel csak idő kérdése volt, hogy hazánkba is berobbanjon. Mint most kiderült, erre nem is kell már sokat várni, 2022 harmadik negyedévétől idehaza is elérhetővé válnak az MG autói, így Magyarország lesz a kelet-közép-európai régió első országa, ahol megjelenik a márka.

A megújult MG ZS EV

A magyarországi importőri jogot a Duna Autó cégcsoport Duna Motors Disztribúció Kft. néven bejegyzett vállalata nyerte el, amely hamarosan hozzálát az országos márkakereskedői hálózat kiépítéséhez. Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel képviselteti magát, a kínálatban benzines, plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos típus is lesz, de hogy pontosan melyikek, és mennyibe fognak kerülni, arról egyelőre nincs információ. A kínálat a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos járművekkel bővül majd.

Jelenleg az MG a ZS EV divatterepjárót, a Marvel R szabadidő-autót, és az MG5 kombit kínálja tisztán elektromos hajtással Európa-szerte, de az idei év vége felé bemutatkozik egy új ferdehátú modell is, amelyet kifejezetten az európai ízlést szem előtt tartva terveztek a cég dizájnerei, így minden bizonnyal a közeljövőben ez is csatlakozik a magyarországi kínálathoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.