Főoldal » elektromos autó » Elektromos kombi jön a BMW-től, és érkezik a következő M-es villanyautó is

Elektromos kombi jön a BMW-től, és érkezik a következő M-es villanyautó is

Az elmúlt években több fénykép is árulkodott arról, hogy tisztán elektromos meghajtással is piacra fog kerülni a BMW 5-ös sorozata. A ma reggeli sajtótájékoztatón viszont magától a vállalatcsoport vezetőségétől tudhattuk meg, mi a terv a modellcsalád következő generációjával.

Jó hír, hogy már nem kell sokat várni az 5-ös BMW megújulására, néhány hónapon belül bemutatkozik az új nemzedék, amely a bajor márka a hajtásláncok terén alkalmazott eddigi rugalmasságát követve 48 voltos lágy hibrid, konnektoros hibrid, valamint tisztán elektromos rendszerrel is megjelenik. A BMW azt írja, hogy az új 5-ös dinamikusabb és komfortosabb lesz, mint valaha, a BMW Curved Display hajlított kijelzőn pedig az új 8.5-ös operációs rendszer fog futni számos innovatív digitális szolgáltatással. Az új 5-ös BMW piaci bevezetésére októberben kerül sor, gyártani pedig a dingolfingi létesítményben fogják.

Az i5-ös szedán azonban nem az egyetlen elektromos újdonság lesz a termékcsaládban. Az alapmodellen felül piacra kerül egy sokkal sportosabb, M-es változat is. Oliver Zipse, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az i4 M50 tavaly a legnépszerűbb M-es BMW volt a globális piacon, nem véletlen tehát, hogy a dinamikus teljesítmény és az elektromos mobilitás ötvözése tovább folytatódik a BMW M GmbH csapatának kezei alatt.

A BMW azt is elmondta, hogy a BMW 5 Series Touring, azaz az 5-ös kombi népszerűségére építve ez a modell is megjelenik elektromosan. 2024 tavaszától i5 Touring néven lesz elérhető a BMW villanyos kombija.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.