Főoldal » elektromos autó » Villanyquadokat vásárolt a Pilisi Parkerdő

Villanyquadokat vásárolt a Pilisi Parkerdő

Az Agrárminisztérium támogatásával hat darab környezetkímélő e-quad állt szolgálatba a Pilisi Parkerdőnél – írja az üzemeltető Zrt. sajtóközleménye

Ezekkel nemcsak a károsanyag kibocsátást csökkentik, de az általuk keltett lárma is sokkal kisebb így az erdőben.

Erre tervezték

A HiSUN Vector E1 egy kifejezetten erdészeti célokra fejlesztett, 20 kW (27 LE) teljesítményű akkumulátoros négykerekű, amely egy feltöltéssel nagyjából 80 kilométer megtételére alkalmas.

HiSUN Vector E1

Az erdészet kiemeli, hogy mivel munkájuk javarészt természetvédelmi területen folyik, egyáltalán nem mindegy mennyire szennyezik a körülöttük lévő élővilágot, ahogy az sem, mennyire zajosak a járműveik. Azt mondják benzinüzemű quadokhoz képest a villanyos Vector E1 csendes és rendkívül alacsony az üzemeltetési költsége is, ezért gazdaságilag is segíti a működésüket.

HiSUN Vector E1

Az e-quadokat elsősorban a Budakeszi Vadasparkban, a Budakeszi Arborétumban, a gödöllői Arbo Parkban, a visegrádi Fellegvárnál és Mogyoróhegy környékén, valamint az Apát-kúti-völgyben, a Bertényi Miklós Füvészkertnél fogják használni, így munkájukkal a turisták kikapcsolódását sem zavarják. A hat terepjáró összesen 36,2 millióba került, de ebből 32,2-t az Agrárminisztérium költségvetése állt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.