Főoldal » elektromosautó-töltés » Plugee töltők is érintettek a MOL szlovén benzinkút-eladásában

Plugee töltők is érintettek a MOL szlovén benzinkút-eladásában

A MOL eladta szlovén benzinkút-hálózatának jelentős részét és az érintett töltőállomások közül néhányon MOL Plugee elektromosautó-töltők is üzemelnek.

A MOL még 2021-ben jelentette be, hogy megvásárolja a szlovén OMV 92,25 százalékát, így 120 töltőállomás kerül a cég birtokába. Az OMV Slovenia fennmaradó 7,75 százalékos részvénycsomagjának tulajdonosa a horvát INA, amely szintén a MOL érdekeltségéhez tartozik. Az üzlet uniós jóváhagyásának feltétele volt, hogy MOL-nak el kellett adni az eddig Szlovéniában üzemeltetett 53 töltőállomásából 39-et, melyek új tulajdonosa a Shell lett.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy konkrétan mely MOL töltőállomásokat érinti a tranzakció. Szlovéniában összesen 12 MOL benzinkúton üzemelnek MOL Plugee elektromosautó-töltők, de hogy ezek közül melyek kerülnek át a Shell-hez, azt még nem tudjuk pontosan.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.