Főoldal » elektromosautó-töltés » Rengeteg EU-s pénzt kap a Tesla töltőhálózat-fejlesztésre

Rengeteg EU-s pénzt kap a Tesla töltőhálózat-fejlesztésre

Jelentős, 148,7 millió eurós támogatást kap az Európai Uniótól a Tesla a Supercharger hálózat fejlesztésére. A támogatásból összesen 22 ország 687 helyszínén összesen 7198 db 250 kW-os töltőoszlopot telepítenek, ezek egy része azonban nem új oszlop lesz, hanem korábbi, kisebb teljesítményű töltők cseréje.

Az AFIF (Alternative Fuels Infrastructure Facility) pályázatban összesen 26 projektet támogatnak 352 millió euróval, ami azt jelenti, hogy a teljes keret körülbelül 44%-át a Tesla kapja.

A megvalósítást Tesla két leányvállalata végzi, így a Tesla Italy 6458 töltőt telepít majd 613 helyszínen, 16 országban (Ausztria, Belgium, Bulgária, Németország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Románia), a Tesla Poland pedig 740 db töltőről gondoskodik hat országban (Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország és Szlovénia).

A 352 millió eurós keretből a 12.000 elektromosautó-töltőpont mellett 18 hidrogén-töltőállomást, valamint kikötők és repülőterek fejlesztését is támogatják.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.