Főoldal » elektromosautó-töltés » Közösségi támogatású elektromos autó töltő Dömösön

Közösségi támogatású elektromos autó töltő Dömösön

Csütörtökön átadták az autósok számára Dömös első nyilvános elektromos autó töltőjét. A Dunakanyar népszerű kirándulóhelyén felállított dupla csatlakozós okos töltőoszlopot a Villanyautósok Közösségének tagjai, a Promel Bt. és az AGT – gyorstoltok.hu ajánlották fel a dömösi önkormányzat részére. A készülék a Községháza előtti parkolóban üzemel (Táncsics Mihály út 2.), és éjjel-nappal elérhető. A töltés ingyenes, a folyamat a kábel csatlakoztatása után automatikusan indul, de a parkolásért nappal 250 Ft/óra vagy 1000 Ft/nap díjat kell fizetni. A töltő 14 kW teljesítménnyel gazdálkodik, amit akár egy autónak is oda tud adni (egy autó csatlakozása esetén), de meg tud osztani egyenlő arányban két autó között is (7-7 kW három fázison). Amennyiben mindkét csatlakozóra 1 fázissal tölthető autó kerül, akkor mindkét autó ~4,6 kW-tal tud tölteni (feltéve, hogy a fedélzeti töltőjük tudja ezt a teljesítményt).

A töltőnek köszönhetően a környékre érkező villanyautósok kirándulás után feltöltött autóval indulhatnak haza.

A Villanyautósok Közössége ezzel a töltővel is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a népszerű turisztikai célpontok, kirándulóhelyek parkolóiban az elektromos autó töltési lehetőség, mert ezek nem csak a villanyautósok és a plugin hibridek zéró kibocsátású hazajutást segítik, de adott esetben tehermentesíthetik a főbb utak mellé telepített villámtöltőket is.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.