Tesla Model Y, a sokak által várt családi autó?

Városi kisautókból az utóbbi időben már nagyon széles lett az elektromos autó kínálat, de hétüléses, nagy csomagtérrel rendelkező autókból eddig gyakorlatilag két típusból választhattak a villanyautó vásárlók: a Tesla Model X és a Nissan e-NV200 Evalia. Előbbi ára a magyar családok túlnyomó többségének túl van azon a határon, amennyiért autót keresnek. A Nissan hátránya csupán annyi, hogy a teherautó alapokra épül, így nem várhatjuk tőle egy személyautó komfortját.

Így fér el egy felnőtt, két gyerekülés között. Kis csalás, hogy az ülések nincsenek rögzítve. (forrás: Tesla Ray YouTube csatorna)

Az áttörést a Tesla Model Y hozhatja el, hiszen olcsóbb mint a Model X , és ha nagyon muszáj, hétülésesként is használható lesz, amint a kínálatban megjelenik a +2 ülés opció. (Igaz az eddig látott fotók szerint a két hátsó ülés használatához erős kompromisszumokat kell kötnünk.)

Amerikában egyre többen veszik át a Model Y-jukat, így gyorsan növekszik a videómegosztókra feltöltött bemutató videók száma. Családapaként Tesla Raj videója számomra különösen érdekes, ugyanis azt mutatja be, hogy két gyerekülés mellett mennyire fér be 2-3 felnőtt az autóba, és kell-e Tetrist játszani, ha a babakocsit is szeretnénk magunkkal vinni.

 

EZT OLVASTAD MÁR?  Itthon is beárazták a BMW iX3-at

Elektromos autót használsz?