Budapesti taxisok is segítik az egészségügyi dolgozókat

Maréknyi taxis összefogott Budapesten, alapítottak egy Taxisok a védekezésért nevű csoportot, melynek taxis tagjai olyan egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak segítenek, akiknek nehézségekbe ütközik eljutni a munkahelyükre.

A szolgáltatás természetesen ingyenes, de alapfeltétel az indokoltság, azaz olyanok kérhetik a fuvart, akiknek a munkába járás során több átszállásra lenne szükségük, nagyobb távolságból járnak be dolgozni vagy nagyon korai vagy késői az indulási idő, hosszúra nyúlt a napi munkaidő. A taxikat kizárólag munkába járásra lehet igénybe venni, egyéb utazásokra nem.

Indokolt esetben ingyen szállítja budapesti taxisok egy csoportja az egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat (fotó: Zerkovitz Tamás)

A segítőkész taxisok között természetesen elektromos autó használók is vannak. A villanyautók olcsó üzemeltetésének előnye, hogy számukra a jótékonykodás kevesebb költséggel jár, ők inkább az idejüket, nem a pénzüket áldozzák a jó ügy érdekében, így nincs anyagi korlátja a segítségnyújtásnak. A kezdeményezést különösen szimpatikussá teszi, hogy nem egy nagy, tőkeerős cég, hanem  olyan magánemberek akciójáról van szó, akik az elsők között szembesültek a vészhelyzet miatti bevételcsökkenéssel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Halasztják az elektromos Hummer bemutatóját

Elektromos autót használsz?