Leáll a Giga Nevada is

Hosszas huzavona után március 24-től határozatlan időre leáll a Tesla fremonti autógyára, ahol a munkaszünetet a pletykák szerint sátor építésre fogják felhasználni, hétfőn leáll a napelemek gyártása is a New York államban lévő üzemben, de eddig úgy tudtuk, hogy az akkumulátorgyártás a Tesla és a Panasonic közös vállalkozásában működő Giga Nevada gyárban tovább folytatódik.

Az insideevs.com azonban arról számolt be, hogy a Panasonic kiadott egy közleményt, amely szerint az akku gyártás is szünetelni fog a következő hetekben, azaz gyakorlatilag az Egyesült Államokban a Tesla mindegyik gyáregysége leáll.

Gigafactory Nevada (By Smnt – Own work, CC BY-SA 4.0)

A nevadai Gigafactory létesítményben 3500 alkalmazott dolgozik. Az üzemben a Tesla Model 3 és Model Y számára készülnek akkumulátor cellák, ezen kívül akkumulátor csomagokat, villanymotorokat és energiatároló berendezéseket is gyártanak. A tervek szerint a jövő héten fokozatosan fogják leállítani a termelést, majd 14 napos üzemszünet várható. A leállás oka természetesen ez esetben is a koronavírus terjedése elleni védekezés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.