Videó a Rivian próbagyártásáról

A Rivian youtube csatornáján tett közzé egy rövid videót az R1T elektromos pickup próbagyártásáról. A tempót még fel kell pörgetni, de az egyelőre még csak tesztelésre használatos autók sorozatgyártásának megindulása mindenképp biztató hír. A pickup kategória az amerikai piacon különösen fontos szegmens, és a videó alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Rivian megelőzi majd a Tesla Cybertruck, a Ford F150 és a GMC Hummer sorozatgyártásának beindulását is így elsőként léphet piacra a kategóriájában.

Az autó prototípusai feltűnnek majd a hamarosan induló Long Way Up című filmsorozatban is, amely egy Dél-Amerikából Los Angelesig tartó 13 000 mérföld hosszú elektromos motorostúrát dolgoz fel Ewan McGregor és Charley Boorman szereplésével, ugyanis a motorosok kísérő autói között két Rivian R1T is szerepelt. A sorozat szeptember 18-tól az Apple TV felületén lesz látható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.