Újra működik Harkányban a villámtöltő

Két hónap adminisztrációs szünet után újra működik az 50 kW-os villámtöltő Harkányban. Ezentúl fizetős rendszerben, de kedvező árazással az év minden napján, 24 órában elérhető.

Az AC és az egyik DC csatlakozó egyszerre is használható. A parkolás zöld rendszámos autók számára Harkányban ingyenes, de a töltőhöz tartozó két parkolóhelyen kizárólag töltés céljából és annak tényleges időtartamára szabad megállni, ahogyan azt a kihelyezett KRESZ tábla is jelzi.

A töltés a készüléken található QR kód leolvasásával webes felületről indítható és online bankkártyás fizetésre van lehetőség. A bankkártya adatok elmentése esetén a következő alkalommal már a bankkártya adatok megadása nélkül is indíthatjuk a töltést. Ezen kívül a töltés indítási folyamat egyik lépéseként lehetőség egy tetszőleges (saját) RFID kártya hozzárendelésére, így a későbbiekben gyorsabban és egyszerűbben tudunk töltést indítani, nem csak Harkányban, hanem a szolgáltató egyéb töltőpontjainál is.

A töltés minden paramétere folyamatosan figyelemmel követhető a kijelzőn

A QR kód leolvasása helyett a töltést elindíthatjuk a map.gyorstoltok.hu oldalon látható térképes keresőből is, ahol a töltőpontok üzemkész, illetve szabad vagy foglalt állapota távolról is ellenőrizhető. A harkányi töltőoszlop üzemeltetője a Sarkcsillag Invest Kft, aki Hajdúszoboszlón is üzemeltet egy ugyanilyen 50 kW-os, mindhárom töltési szabványt kiszolgáló töltőállomást.

Az 50 kW-os DC töltés ára 90 Ft/kWh + 5 Ft/perc, a 22 kW-os AC csatlakozó pedig 75 Ft/kWh + 1 Ft/perc áron használható.

A Teapont töltők használatához szükséges regisztráció nem csak a helyszínen a töltés indításakor, hanem az üzemeltető honlapján előre is elvégezhető a teapont.hu oldalon, így már az első töltés gyorsabban megkezdhető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.