Ez most a legnagyobb Tesla-töltőállomás

Gigantikus Supercharger-állomást nyitott meg a Tesla a múlt hét végén a San Francisco-i Bay Area és Los Angeles között: az I5-ös autópálya mentén elhelyezett töltőparkban összesen 56 berendezést telepített le a kaliforniai autógyártó, így ez a jelenlegi legnagyobb ilyen állomás az egész világon. A Tesla Owners East Bay rajongói klub információi szerint valamennyi Supercharger V3 típusú, azaz 250 kW teljesítménnyel is tudja tölteni az erre alkalmas Teslákat.

Az új állomáson kisbolt és étterem is várja az autósokat, a töltőállásokat pedig napelemes tető fedi, ami egyrészt védi a járműveket a tűző naptól, másrészt pedig az óriási áramigény kielégítéséhez is hozzájárul. A supercharge.info szerint akkumulátoros energiatároló berendezés is helyet kapott az állomáson.

EZT OLVASTAD MÁR?  Giga-akkugyárat tervez Európába a Panasonic

A Tesla a napokban telepítette le húszezredik Supercharger villámtöltőjét, és bár számos más töltőhálózat megy keresztül villámgyors fejlődésen, a saját hálózat megléte valószínűleg még sokáig az egyik legfontosabb előnye lesz a Teslának a vetélytársaival szemben.

Elektromos autót használsz?